Tel Giborim, Holon | Urban Renewal

Modern fade into the past

Restoration of a the ruins and remains of an old British Army Officers Club done with care, respect and delicacy. An old and crumbling building with not only a cosmetic face lift in it's future but also an ecologically oriented design. The mindset was to bring the community in by replacing the fences with terraces and opening the garden to the public. Then the guests will see the old meeting the new with a fading touch of glass and light. A gradient of square roofing elements in a pixel like manner crate an opaque center for the hall and an increasing transparency elements near the restored areas. 

1/15
WHERE

In the heart of one of the most religious cities in the Israel a local synagogue was chosen for a major face lift. The surrounding area is vast plantation of one story villas with mutual design characteristic of a modest local adaptation of the International Style to a warm and sun filled climate. Most of the community engages with the synagogues activities which became one of the hot spots for public gatherings, celebration hosting and of course religious practice.

The goal was to achieve a public oriented complex with a warm welcoming soft haze of light surrounding it and proclaiming the area without walls and fences - thus the inner garden could be enjoyed and used by the guests of the synagogue and the public.

WHAT

Restoration of a the ruins and remains of an old British Army Officers Club done with care, respect and delicacy. An old and crumbling building with not only a cosmetic face lift in it's future but also an ecologically oriented design. 

WHO

Ah, to celebrate outside! The bright blue skies, the au naturel décor, the romantic breezes ... at least, that’s how you envision it. The reality? A lot can happen when partying in plain air. Here, the best tips for planning an outdoor wedding—from devising a rain strategy to keeping guests comfortable—from beginning to sweet end.

HOW

The mindset was to bring the community in by replacing the fences with terraces and opening the garden to the public. Then the guests will see the old meeting the new with a fading touch of glass and light. A gradient of square roofing elements in a pixel like manner crate an opaque center for the hall and an increasing transparency elements near the restored areas. 

WHY

The opportunity to bring ecological design to an old building, nonetheless a synagogue is an exciting task not to be missed. The gentle balance between ancient, old, new, modern and costumes was our guide in this process of design and execution. 

Restoration of a the ruins and remains of an old British Army Officers Club done with care, respect and delicacy. An old and crumbling building with not only a cosmetic face lift in it's future but also an ecologically oriented design. The mindset was to bring the community in by replacing the fences with terraces and opening the garden to the public. Then the guests will see the old meeting the new with a fading touch of glass and light. A gradient of square roofing elements in a pixel like manner crate an opaque center for the hall and an increasing transparency elements near the restored areas. 

Follow me

  • Ben Kotlar | Facebook
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle